Les mels


MEL DE MILFLORS:


Aquesta mel és la recollim a la Vall de Ribes, i que procedeix de diverses flors sense que hi hagi cap espècie que hi predomini clarament.
Com a propietats: aporta energia, accentua les funcions digestives, bon cicatritzant i desinfectant en la pell.
Per les seves característiques es recomana com a substitut del sucre en l'acompanyament de mató, iogurt, fruites, etc...MEL DE ROMANÍ:

Aquesta mel és recollida a la comarca del Bages per les abelles de la nostra explotació. És de gran qualitat, blanca o d'un color ambre lleu, el seu sabor és lleugerament aromàtic. Cristal·litza ràpidament en un gra molt fi.
Com a propietats cal destacar que afavoreix les funcions del fetge. És un tònic poderós per als convalescents, i un restaurador estomacal per a resoldre l'acidesa i llagues d'estomac.
MEL D'EUCALIPTUS:


Aquesta mel no és produïda directament a la nostra explotació, però en garantim la procedència.
És molt espessa i de gust característic. El seu color varia entre l'ambre i el marró.
Com a propietats cal destacar el seu efecte contra la tos, els refredats i les afeccions de les vies respiratòries.MEL DE TARONGER:
Aquesta mel és molt perfumada i suau a la taula, d'un olor molt intens i característic, però molt persistent.E l seu color varia del blanc a l'ambre clar. Cristal·litza formant petits granets. Tampoc és produïda directament a l'explotació. 
Com a propietats cal destacar les seves virtuts calmants i sedants en casos de nerviosisme e insomni, barrejada amb un got de llet abans d'anar a dormir és molt eficaç.

MEL DE FARIGOLA:


Aquesta mel és monofloral, de color ambre clar i algun reflex més fosc. És una mel molt suau.
Com a propietats cal destacar que és antisèptica, digestiva, augmenta les forces físiques i és apropiada contra la tos.
En ús extern, és la millor mel per posar en casos de cremades i ferides per les seves propietats desinfectants i regeneradores.MEL DE CASTANYER:

Aquesta mel és d'un color ambre fosc, de sabort fort, persistent, penetrant i més o menys amarga depenent del seu orígen. No prové directament de l'explotació, però coneixem personalment al productor.
Com a propietats cal destacar el seu gran aport en ferro. Se li atribueixen bons efectes per a la circulació de la sang.MEL D'ALZINA:


Olor maltejat, sabor intens però poc persistent amb poc poder edulcorant i carent d'amargor.
Com a propietats cal destacar la seva utilització pels bronquis i en general per totes les afeccions pulmonars. Té un elevat contingut en sals minerals, combat l'anèmia i les malalties derivades de la desmineralització de l'organisme.