- Ingredients:
- 1 iogurt de llimona
- 1 mesura de iogurt amb oli de girasol
- 1/2 mesura amb mel de milflors
- 3 mesures de farina
- 4 ous
- 1 sobre de llevat
- ratlladura d'una llimona
- Elaboració:1. Batre els ous en un bol, juntament amb el sucre i la ratlladura de llimona.
- 2. Amb l'ajuda d'un colador, afegir-hi la farina i el llevat.
- 3. Afegir-hi l'oli, i amb unes varilles, barrejar-ho fins aconseguir una massa uniforme.
- 4. Omplir els motlles de magdalenes fins la meitat.
- 5. Escalfar el forn prèviament a 175º. Ficar-les a coure durant uns 25-30 minuts.
- ✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
Bacallà amb mel
- Ingredients:
- 8 talls de bacallà remullat de la part del morro que no siguin gaire grossos
- 1 escarola
- oli d'oliva abundant
- 75 g de farina + farina per enfarinar
- 1 ou
- 1 cullerada de cafè de llevat
- 2 cullerades de mel de milflors
- 6 cullerades d'oli d'oliva verge
- 1 cullerada de vinagre de mel
- sal i pebre mòlt
- Preparació:
- El bacallà remullat s'ha d'eixugar amb paper absorbent perquè quedi ben sec.Es desfulla l'escarola, es neteja i s'escorre.Elaboració:1. Es prepara la pasta barrejant la farina amb el llevat, l'ou, 1 cullerada de mel i 150 cl d'aigua freda.2. Els talls de bacallà s'enfarinen, s'espolsa la farina sobrant i es passen per la pasta preparada. Es posen a fregir en l'oli abundant i calent. Una vegada daurat pels dos costats es deixen escórrer en una reixa.3. A part es desfà la mel restant amb 75 cl d'aigua calenta i es pinten amb un pinzell els trossos de bacallà fregits.Antelació:S'ha de tenir el bacallà remullat. La resta s'ha de fer abans de menjar-s'ho. Per mantenir el bacallà calent mentre es menja el primer plat, es pot posar al forn calent, però apagat.Presentació:Es serveixen els trossos de bacallà en plats individuals, amb l'escarola en un costat i amanida amb la vinagreta preparada amb els ingredients de l'apartat.NOTA: El bacallà amb mel és un del plats més antics de la nostra cuina, ja que es remunta a l'edat mitjana.
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
Salsa de mel i mostassa
Ideal per a amanides i carns.
Ingredients:
4 cullerades soperes de suc de llimona
2 cullerades soperes de vinagre blanc
2 cullerades soperes de mel (millor de milflors)
1 cullerada sopera de mostassa
8 cullerades soperes d'oli d'oliva
Sal i pebre al gust.
Preparació:
1. Barrejar tots els ingredients, excepte l'oli, la sal i el pebre i remenar amb les varilles.
2. Afegir-hi l'oli en forma de raig constant, sense deixar de remenar (per lligar la barreja)
3. Salpebrar al gust.
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
- Escabetx de pit de pollastre amb mel
Ingredients:
Dos pits de pollastre
Mig litre d'oli
Dues cullerades de mel
Un quart de litre de vinagre de mel
Una fulla de llorer
Tres grans d'all
Sal i pebre en gra, al gust.
La barreja d'oli i vinagre ha de cobrir totalment el pit de pollastre.
Preparació:
Posar en una cassola l'oli i fregir els alls
Afegir el pebre, el vinagre i una mica de mel
Tallar el pit de pollastre a filets, i afegir-los a la cassola.
Deixar-lo coure a foc lent durant 20 minuts.
Aquest plat es millor menjar-lo fred, si el deixem reposar durant unes hores, és més gustós.
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
Salmó amb mel
Ingredients:
Dos trossos de salmóMig got de vinagreMig got d'aiguaUna cebaOli d'olivaMel de milflors (dues cullerades per peça)
Passos:Sofregir la ceba en oli d'oliva.Un cop la ceba estigui cuita, col·locar-hi el salmó.
Abocar-hi l'aigua i el vinagre.
Tapar la paella, fins que l'aigua s'evapori i el salmó estigui cuit.
Afegir la mel, poc a poc, sobre cada peça i esperar que s'absorbeixi.