Sabó de mel i própolis

L'elaboració de sabó és un procés que consisteix en unir una matèria àcida (greix, oli, mantega vegetal, etc.) amb una bàsica o alcalina (sosa), d'aquest rocés se'n diu saponificació.

Contrariament al que es pensa, l'element que realment renta és l'aigua, els sabons o detergents el que fan és reduir la tensió de l'aigua perquè així pugui treure la brutícia.


La majoría de sabons i detergens que trobem al mercat son sintètics, estan elaborats amb ingredients derivats del petroli, amb aromes químiques i colorants elaborats a partir de matalls pesants i d'altres substàncies que també son d'orígen químic i nocives per la a pell i el medi ambient.


L'alternativa ideal a aquest tipus de sabó, és el de sosa, que normalment es compon d'ingredients purs i naturals, que a més es poden combinar o modificarper adaptar-se a les diferents necessitats.


Aquest sabó, elaborat en fred i de forma artesanal, conserva tota la glicerina natural que aporta propietats emolients i ajuda a produir una escuma suau i agradable a la pell.
Preparant els ingredientsMolent els propolis de les nostres propies abellesFent la barreja, no es pot deixar de remenar durant una bona estona!

Emmotllem, (en una safata del forn)

Un petit detall Ara toca esperar.