Receptes

                        Magdalenes amb mel


titulo receta


  • Ingredients: 

  • 1 iogurt de llimona 
  • 1 mesura de iogurt amb oli de girasol
  • 1/2 mesura amb mel de milflors
  • 3 mesures de farina
  • 4 ous
  • 1 sobre de llevat
  • ratlladura d'una llimona

  • Elaboració:

    1. Batre els ous en un bol, juntament amb el sucre i la ratlladura de llimona.
  • 2. Amb l'ajuda d'un colador, afegir-hi la farina i el llevat.
  • 3. Afegir-hi l'oli, i amb unes varilles, barrejar-ho fins aconseguir una massa uniforme.
  • 4. Omplir els motlles de magdalenes fins la meitat.
  • 5. Escalfar el forn prèviament a 175º. Ficar-les a coure durant uns 25-30 minuts.

  •          ✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦ 


Bacallà amb mel




  • Ingredients: 

  • 8 talls de bacallà remullat de la part del morro que no siguin gaire grossos
  • 1 escarola
  • oli d'oliva abundant
  • 75 g de farina + farina per enfarinar
  • 1 ou
  • 1 cullerada de cafè de llevat
  • 2 cullerades de mel de milflors
  • 6 cullerades d'oli d'oliva verge
  • 1 cullerada de vinagre de mel
  • sal i pebre mòlt

  • Preparació:

  • El bacallà remullat s'ha d'eixugar amb paper absorbent perquè quedi ben sec.
    Es desfulla l'escarola, es neteja i s'escorre.

    Elaboració:

    1. Es prepara la pasta barrejant la farina amb el llevat, l'ou, 1 cullerada de mel i 150 cl d'aigua freda.

    2. Els talls de bacallà s'enfarinen, s'espolsa la farina sobrant i es passen per la pasta preparada. Es posen a fregir en l'oli abundant i calent. Una vegada daurat pels dos costats es deixen escórrer en una reixa.

    3. A part es desfà la mel restant amb 75 cl d'aigua calenta i es pinten amb un pinzell els trossos de bacallà fregits.

    Antelació: 

    S'ha de tenir el bacallà remullat. La resta s'ha de fer abans de menjar-s'ho. Per mantenir el bacallà calent mentre es menja el primer plat, es pot posar al forn calent, però apagat.

    Presentació: 

    Es serveixen els trossos de bacallà en plats individuals, amb l'escarola en un costat i amanida amb la vinagreta preparada amb els ingredients de l'apartat.

    NOTA: El bacallà amb mel és un del plats més antics de la nostra cuina, ja que es remunta a l'edat mitjana.

         ✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦ 

Salsa de mel i mostassa



Ideal per a amanides i carns.

Ingredients:


4 cullerades soperes de suc de llimona
2 cullerades soperes de vinagre blanc
2 cullerades soperes de mel (millor de milflors)
1 cullerada sopera de mostassa
8 cullerades soperes d'oli d'oliva
Sal i pebre al gust.

Preparació:

1. Barrejar tots els ingredients, excepte l'oli, la sal i el pebre i remenar amb les varilles.

2. Afegir-hi l'oli en forma de raig constant, sense deixar de remenar (per lligar la barreja)

3. Salpebrar al gust.



 ✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦


  1. Escabetx de pit de pollastre amb mel


    Ingredients:
    Dos pits de pollastre
    Mig litre d'oli
    Dues cullerades de mel 
    Un quart de litre de vinagre de mel
    Una fulla de llorer
    Tres grans d'all
    Sal i pebre en gra, al gust.


    La barreja d'oli i vinagre ha de cobrir totalment el pit de pollastre.


    Preparació:
    Posar en una cassola l'oli i fregir els alls
    Afegir el pebre, el vinagre i una mica de mel
    Tallar el pit de pollastre a filets, i afegir-los a la cassola.
    Deixar-lo coure a foc lent durant 20 minuts.

    Aquest plat es millor menjar-lo fred, si el deixem reposar durant unes hores,  és més gustós.




                                                  ✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦ 

    Salmó amb mel




    Ingredients:

    Dos trossos de salmó
    Mig got de vinagre
    Mig got d'aigua
    Una ceba
    Oli d'oliva
    Mel de milflors (dues cullerades per peça)

    Passos:
    Sofregir la ceba en oli d'oliva.
    Un cop la ceba estigui cuita, col·locar-hi el salmó.
    Abocar-hi l'aigua i el vinagre.
    Tapar la paella, fins que l'aigua s'evapori i el salmó estigui cuit.
    Afegir la mel, poc a poc, sobre cada peça i esperar que s'absorbeixi.