La mel com a remei per a la tos

La tos és un símptoma molt comú en la infància, que pot ser molt molest per a nens i pares, ja que ocasiona malestar i trastorns del son. Gairebé suposa un tres per cent de les consultes pediàtriques, i a vegades es presenta associada a una infecció en el tracte respiratori superior.

En moltes cultures s'utilitzen remeis alternatius, com la mel, par a tractar els símptomes de les infeccions respiratòries altes, inclosa la tos. Popularment es creu que la mel és un remei segur pels infants. 

La mel és citada per l'OMS com a tractament potencial per a la tos i els refredats. És considerada un suavitzant econòmic, popular i segur que suavitza la gola i pot ser utilitzada per calmar la tos en infants.

La mel és antioxidant, incrementa la producció d'unes substàncies anomenades citokines (proteïnes amb funció immunoreguladora), el que explicaria els seus efectes antimicrobians.

En un estudi portat a terme a la Universitat Estatal de Pennsilvania (adjunto enllaç article) es va comparar els efectes d'una dosis nocturna de mel o un xarop antitussiu (dextrometorfano), i també el no rebre cap tipus de tractament sobre la tos nocturna i la dificultat per conciliar el son.
Van ser evaluats un centenar d'infants entre 2 i 18 anys. Els resultats van mostrar diferències significatives en la millora simptomàtica entre els grups, essent el grup amb millors resultats el que va rebre mel, i el pitjor, el que no va rebre cap tractament

Els autors de l'estudi conclouen que segons els pares, la mel va resultar el millor tractament per calmar la tos nocturna i les dificultats de conciliar el son dels seus fills, degut a infecció en el tracte respiratori superior.

Ja ho sabeu pares, una cullerada de mel abans d'anar a dormir, el millor remei per calmar la tos


Resultat d'imatges de cullerada de mel